Το πορτοκάλι είναι εσπεριδοειδές που παράγεται από διάφορα είδη πορτοκαλιού. Η φλούδα του είναι πορτοκαλί και μπορεί να είναι λεία ή τραχιά. Κάτω από αυτό έχει μια λευκή στρώση που περιβάλλει τον ζουμερό πολτό, που είναι πορτοκαλί έως κοκκινωπό, χωρισμένο σε 8-10 τμήματα, τα οποία μπορεί να έχουν ή να μην έχουν σπόρους. Η γεύση του είναι γλυκιά και ελαφρώς όξινη, ανάλογα με την ποικιλία. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε χυμούς, είναι ένα βαρύ φρούτο σε σχέση με το μέγεθος του.

Περίοδος: Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος